C новым годом 2018
 
  • 10:41 – Модні купальники 2020 
  • 15:56 – Як прикрасити ялинку на Новий рік 2020 кращі 100 прикладів фото 
  • 15:55 – У чому зустрічати рік Пацюка 2020: модний образ, фото, варіанти 
  • 15:51 – Улюблені кольори Металевого Щура 2020 

Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

Все більшу популярність в Росії набирає французька подача страв. Гості сідають за сервірований і декорований стіл, на якому не стоять нескінченні тарілки з ковбасою і холодцем. Їжа подається офіціантами в стандартному порядку: холодна закуска/салат, гаряча закуска, основна страва, десерт. Ну а вибір страв традиційно прописується в весільному меню. Там же можна знайти список пропонованих на весіллі напоїв. Так, для наших широт це поки що досить незвично, але такий варіант весільного вечері має ряд переваг:
  • Вид красиво оформлених і сервірованих столів не буде зіпсований тарілками з закускою і пластиковими пляшками з напоями.

  • Гостям не доведеться змішувати в одній тарілці олів'є, оселедець і холодець — це шкідливо. Відчуття тяжкості в шлунку після такого банкету не пройде до ранку, краще запропонуйте вашим гостям «роздільне харчування». До речі, ви можете замовити варіант «дегустаційного меню», коли в одній тарілці гостю подається кілька видів різних поєднаних між собою закусок маленькими порціями.

  • Зміна страв свідчить про більш високу культуру прийому їжі.

  • Дозування напоїв (коли їх розливають офіціанти, а не самі гості), з одного боку, не дозволить особливо активним гостям прийти в неналежний стан, з іншого боку, гостям завжди буде приділена належна увага. Якщо ви вирішите вийти на новий рівень банкетної культури, вам неодмінно знадобляться видрукувані спеціально до вашого свята меню. Картки або невеликі меню-книжечки красиво розставляють на столі поруч з келихами чи кладуть на тарілку, завершуючи стильну сервіровку. Іноді картки-меню на весіллі складаються у вигляді невеликого бланка, у якому може гість відзначити вподобані страви з різних категорій і який потім передається офіціантові.

  • Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню


    Меню на весілля 2020 року — правильний підхід


    Весільне меню. Що це таке і з чим його їдять ? Правилом хорошого тону для будь весілля стала картка меню для кожного гостя. Вона не так давно увійшла в наші весілля, але по-моєму має своє місце і шанувальників серед пар. Так само картки меню люблять організатори весіль. Продумуючи всю картину наперед, створюючи повний образ свята — без меню нікуди. Але яким би креативним не було дизайнерське рішення, важливо донести головний сенс цієї картки.

    Так для чого ж потрібно меню?
  • Гостям буде приємно і корисно знати, які частування чекають їх на святковому вечері.

  • Вибравши доречний стиль тексту меню, можна підсилити атмосферу урочистості, створити гостям приємне гастрономічне передчуття!

  • Якщо у вас інтернаціональне весілля буде здорово попередити іноземних кісток про склад страв і крім російського тексту, робити переклад на рідну мову гостей.

  • Так що плануючи весільну торжество, не забудьте приділити час такої недорогий деталі як весільне меню!
    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Що необхідно врахувати при виборі весільного меню


    Сьогодні хочемо поговорити з вами про весільне меню. З кожною парою ми особливо ретельно опрацьовуємо це питання, тому що знаємо: молодята чомусь бояться залишити гостей голодними і після вечора на столах залишається їжі ще на тиждень вперед.

    Тому наша порада номер 1 — не переборщуйте .

    Так, ресторани пропонують величезне різноманіття страв. Ми допоможемо не заплутатися і зупинитися на тому, що вам дійсно потрібно!

    Порада номер 2 — враховуйте майданчик !

    На природі, наприклад, є особливо не хочеться. Це важливо розуміти.

    Порада номер 3 — дегустуйте торт перед замовленням .

    Так-так, багато кондитери іноді просто пишуть назву начинки і додають до нього гарне опис. Цього недостатньо. Ніколи не вірте на слово. Всіх пробуйте. Весільний торт — не просто смачне традиційне частування для гостей. Він стає головним героєм торжества і виглядає як справжній витвір мистецтва.
    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Що включає в себе весільне меню 2020 року — кращі ідеї


    Як вибрати меню на весілля? У всіх ресторанах є мінімальний середній чек на персону, менеджер ресторану завжди допоможе і підбере меню разом з вами, з огляду на смакові уподобання! Але ця інформація точно не буде зайвою в процесі підготовки до весілля.
  • Середня вага на 1 персону 1200-1500 гр.

  • Краще вибрати 2-3 порційних салату, якщо раптом гості щось не їдять, а ви не знали, щоб вони могли помінятися між собою.

  • З порційним гарячим так само (як правило парочки часто змінюються стравами між собою).

  • 2 гаряче, подається приблизно через 1-15 години після 1 якщо у шеф-кухаря є яскрава подача, то цікавіше вибрати таку (але тут уважно, щоб не відбулося «очікування/реальність»).

  • 6-8 видів закусок на стіл.

  • І мінімум 1 літр безалкогольного напою на людину, як правило це морс (по секрету — їжу найчастіше не з'їдають, морс випивають завжди!).

  • Після того, як вибрали ресторан і обговорили меню, рекомендуємо продегустувати вибрані страви, щоб бути впевненими в тому, що вам все смачно.

    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Ідеальний варіант весільного банкету на 2020 рік


    Це моя особиста думка і висновок, засновані на практиці та адаптовані під російський менталітет середніх верств населення. Я раджу всім відмовитися від ломящихся столів.
  • Це не з'їдається! Лише 1/3 йде вживання, 1/3 забирається і 1/3 ВИКИДАЄТЬСЯ!!! Тільки задумайтеся, якщо ви витратили на банкет 100 т. грн, то 30000 грн ви просто викинули. Це: недоїдені салати, тому що ви їх взяли два і більше, сир, свіжі овочі, майонезні продукти, м'ясні нарізки, друге гаряче.

  • Не естетично виглядає . Ви замовляєте декор гостьових столів: центральні композиції на стіл, ранеры або індивідуальні скатертини , номерки на столи і ТД. Весь декор губиться серед їжі. Тут вибирається або декор або їжа , а так ви даремно витратилися і на декор,який зливається з тарілками їжі і на їжу, частина якої просто надлишок!

  • Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Ідеальний варіант .
  • Посадка 17:00. Порційна подача салатів на стіл. Один вид салату під кожного гостя. Якщо є вегетаріанці або інші гості з нестандартними гастрономічними потребами, дізнайтеся про це заздалегідь і замовте окрему їжу. Для того, щоб з'їсти салат достатньо 15-20 хвилин, це з урахуванням тостів і активності ведучого.

  • Тобто подачу гарячого ставте на 17:20. Не треба робити її через годину. Гості не їли, готувалися до весілля і їх важливо зараз добре нагодувати, щоб уникнути швидкого алкогольного сп'яніння.

  • Дайте їм перерву дві години і запропонуйте друге гаряче, але в ресторані його замовте для 2/3 гостей. Не всі будуть хотіти їсти.

  • Якщо переживаєте, що гостям потрібні закуски під алкоголь , зробіть їм окремий стіл з закусками. Нехай це буде кілька різновидів : сирна тарілка (на 50 осіб, достатньо однієї — сир їдять одиниці), м'ясне асорті (грами треба розраховувати виходячи з характеристик заходи: кількості людей п'ють міцний алкоголь і складу основних страв), фруктова гірка (її теж їдять одиниці. Ретельно підійдіть до складу страви , не замовляйте швидко окислюються продукти: яблуко, банан,груша. Підійдуть мандарини, сезонні ягоди, ананас, полуниця, виноград), соління (достатньо однієї порції на 50 осіб), брускетта і тарталетки (ними зручно закушувати).

  • Зараз напевно будуть писати представники ресторанів і піклуватися про ваших гостей, переконувати вас і лаяти мене. Нікого не слухайте!!!! Їм важливо зробити на банкеті чек. У кожного ресторану є мінімалка по їжі. Коли Я складаю меню парам ніколи не можу на неї набрати страв, а коли вважає адмін в ресторані, то чек завжди перевищує мінімалку. Краще взяти дорогу їжу в міру, ніж дешеву, але багато.
    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Кращі варіанти весільного меню 2020 року


    На що потрібно звернути увагу при виборі меню:
  • Після того, як пара визначилися з рестораном і кількістю запрошених гостей, потрібно приступити до складання банкетного меню.

  • Для того, щоб весілля пройшло ідеально, добре б заздалегідь скласти меню з частувань, які будуть на святковому столі. Складаючи перелік кулінарних шедеврів, дотримуйтеся балансу між рибними і м'ясними, холодними та гарячими стравами, алкогольними та безалкогольними напоями.

  • Якщо серед ваших запрошених є гості, які дотримуються дієти, поста або ж вони вегетаріанці, то необхідно врахувати їх переваги при складанні меню. Якщо серед гостей будуть діти, то можна скласти і дитяче меню. Гості будуть вдячні вам за таку турботу.

  • Обов'язково включіть в список різноманітні салати , холодні і гарячі закуски, фрукти, які припадуть до смаку всім гостям. Складіть асортимент страв так, щоб запрошені люди змогли без праці підібрати смачну і корисну їжу.

  • Виберете менеджера ресторану, який буде працювати в день вашого весілля і зможе вести з вами всі переговори.

  • Подивіться варіанти меню і дізнайтеся вартість з розрахунку на одну людину.

  • Попросіть менеджера ресторану прорахувати, скільки страв з меню виходить на одного гостя. Повинно виходити близько 15 -18 кг на людину.

  • Уточніть відсоток за обслуговування і питання, пов'язані зі спиртними напоями.

  • Домовтеся заздалегідь з керівником ресторану скільки спиртних напоїв ви можете принести з собою.

  • У весільному меню обов'язково повинні бути присутніми два гарячих блюда: гаряча закуска і основне гаряче.

  • Замовте фуршетний стіл і candy bar. Більшість гостей з'являються в ресторані раніше молодих. Передвесільний фуршет допоможе зарядити гостей атмосферою свята, дасть можливість познайомитися один з одним, трохи перекусити і налаштує на одну хвилю з молодятами.

  • Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Весільне меню на 20 осіб — варіанти 2020 року


    Розмістити 20 чоловік вдома вже складніше, якщо у вас не котедж. Найчастіше сучасні молодята воліють все ж орендувати кафе і ресторани. Не потрібно готувати, мити за собою посуд, подавати їжу на стіл. Щоб всім присутнім було зручно брати їжу, розподіліть кожне блюдо на 3 тарілки. Вийде, що на кожні 6-7 гостей доведеться за салату, нарізці і т. д. Тоді не потрібно буде бігати на інший кінець столу за бажаної закускою. Враховуйте стать гостей. Якщо чоловіків більше, ніж жінок, збільште кількість їжі. Обов'язково має бути 3 салату, кілька тарілок з різними закусками: овочі, сир, м'ясо, ковбаса, риба, а також 2 гарячих (краще м'ясне і рибне) і десерти. Для такої кількості запрошених краще мати не менше 10 пляшок вина і стільки ж більш міцних напоїв, а також не менше 5 л соку, не рахуючи газованих напоїв і мінеральної води.
    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Весільне меню на 30 осіб — підрахунки на 2020 рік


    Це все ще невелика весілля, але вже потребує оренди банкетного залу. Якщо ви хочете заощадити, то вибирайте більш бюджетні продукти, а не зменшуйте порції. Так, наприклад, можна замінити свинячу відбивну на курячу, замість червоної риби вибирайте більш дешеві сорти, млинці обійдеться недорого, якщо підібрати начинку простіше, канапе і різні легкі закуски також допоможуть заощадити. Курку можна приготувати як завгодно – ніжки на грилі, фарширувати, запікати, смажити, тушкувати. Гаряче може бути як порційним, так і загальним, на блюді. Торт повинен бути достатньо великим, щоб вистачило всім гостям. Загальна вага – не менше 75 кг. Влітку замість торта можна подати морозиво з фруктами.
    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Весільне меню на 50 осіб в кафе — ідеї 2020 року


    Організувати свято такого масштабу будинку не представляється можливим, тому краще довірити сервіровку і готування професіоналам. Можна зробити більше закусок, поставити на столи різні види: печінка з цибулею, риба в паніровці, ковбаса, м'ясо, сир, оливки, яловичий язик, фарширований чорнослив, холодець, бутерброди, фаршировані яйця, солону рибу. Гаряче рекомендується робити порційним для зручності. У ролі других страв відмінно виглядатимуть голубці, фарширований яблуками качка, печеня з грибами, запечена на вугіллі картопля. Торт доведеться робити великий і багатоярусний або ж запропонувати тістечка на будь-який смак.
    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню

    Весільне меню на другий день весілля — нові варіанти 2020 року


    Зазвичай ресторан замовляється на один вечір. На другий день були вже менше – залишаються тільки близькі родичі. І тим не менш, варто продумати весільне меню і на другий день. Якщо весілля проходить у теплу пору року (пізня весна, літо, рання осінь) непогано другий день провести на природі, де, крім двох-трьох легких закусок, можна приготувати юшку і шашлики. Якщо ж весілля взимку, і невелике гуляння в квартирі, на стіл можна поставити два-три салату, домашню випічку і обов'язково якийсь легкий суп (курячий, грибний, просто бульйон з зеленню). Нехай ваша фантазія, мистецтво кухаря і ваші фінансові можливості допоможуть скласти відмінне весільне меню, щоб у всіх гостей залишилося не тільки незабутні враження від веселої, і цікаво проведеної весілля, але і приємні спогади про красивому весільному столі і незвично смачних стравах.
    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню



    Які страви вибрати на весілля 2020: краще святкове меню
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають