C новым годом 2018
 
  • 10:41 – Модні купальники 2020 
  • 15:56 – Як прикрасити ялинку на Новий рік 2020 кращі 100 прикладів фото 
  • 15:55 – У чому зустрічати рік Пацюка 2020: модний образ, фото, варіанти 
  • 15:51 – Улюблені кольори Металевого Щура 2020 

Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню

Новорічні традиції радянського часу потихеньку відходять у минуле і разом з ними поступово втрачають актуальність ломляться різноманітними закусками святкові столи. Зараз все більше людей відправляються в новорічну ніч в туристичні поїздки або бронюють столики в ресторанах. Ну а масові гуляння на міських площах незабаром зовсім замінять сімейні посиденьки перед телевізором під шампанське, олів'є і домашні грибочки.

Однак багато співгромадяни збирають новорічне застілля. І щороку стикаються з одним і тим же питанням: Що ж подати на стіл в першу ніч наступаючого 2020 роки? Ускладнюється проблема ще й тим, що догодити господині прагнуть не тільки своїм рідним, а й звіру, який за східним календарем буде сприяти чергового році.

Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню


Що потрібно поставити на новорічний стіл в рік Щура

У 2020 році згідно зі східними повір'ями кермо влади в свої руки, точніше лапки, візьме Біла Металева Щур. І це повинно порадувати більшість господинь. Щур, хоч і вважається гурманка, але за своєю природою особливо не вибаглива і їсть практично все. Для неї важливо, щоб стіл був смачним і рясним, а все інше - деталі.

Особливих побажань і переваг у господині року немає. Хіба що наявність круп і горіхів стануть додатковим плюсом для того, щоб вона стала більш прихильна. Не варто ставити на новорічний стіл страви з жирного м'яса. З ним у Щура якось не склалося. А ось з приводу сиру думки східних і європейських мудреців розійшлися. Одні вважають, що володарка 2020 року його обожнює, а інші, що терпіти не може. Так що якщо цей продукт і використовувати, то лише в якості інгредієнта в новорічних салатах або гарячих стравах.

Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню


Меню до новорічного столу 2020

Щур досить консервативна. Так що наявність на столі традиційних страв новорічних бенкетів з минулого їй напевно сподобається. Звідси висновок: не варто в цей рік дуже експериментувати, тим більше що все нове - це добре забуте старе. Отже!

Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню


Головна страва в новорічному меню 2020 року

При Радах основним новорічною стравою була курка. Кому-то, звичайно, вдавалося розжитися м'ясом, качкою або навіть гусаком. Але курка - це наше все. Тому на новорічному столі 2020 року доречним буде головне блюдо в меню саме з цього птаха.



Рецепт №1 головної страви в новорічному меню 2020



«Курка з мандаринами»
Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню

Звичайно, просто запікати або смажити курку на новий рік - ідея не дуже хороша. І оскільки застілля організовується на честь східного символу року можна приготувати трохи адаптоване блюдо китайської кухні, а точніше курку з мандаринами. Для цього треба заздалегідь купити:

  • тушка курки - 1 шт. вагою близько 15 кг;
  • мандарини - 1 шт. для маринаду + 1 шт. для начинки;
  • масло рослинне - 2 столові ложки;
  • цукор і мелений імбир - 1 і 2 чайні ложки відповідно;
  • зубчики часнику - 5 зубчиків;
  • розмарин - 1 гілочка;
  • червоний пекучий перець, чорний мелений перець і сіль - за смаком.

Один мандарин порізати невеликими шматочками, часник - пластинками. Підготовлені інгредієнти змішати між собою, дрібно порубаним розмарином і чорним перцем. Курку промити, обсушити паперовим рушником і змастити зсередини отриманою сумішшю. Частину, що залишилася начинку просто покласти всередину птиці. В районі хвоста зробити надрізи близько 2 см в довжину і вставити в них суглоби курячих ніжок хрест-навхрест. Тушку покласти в форму для запікання.

Для маринаду змішати сік і цедру другого мандарина, рослинне масло, цукор, імбир, сіль і пекучий перець. Готовим маринадом полити курку і залишити на 2 години. Потім форму можна відправляти в розігріту духовку. Температура повинна бути в районі 180 ° C. Через півгодини потрібно вийняти форму з духовки, акуратно взяти курку і в окрему мисочку злити з неї рідину, яка утворилася всередині. Цей сік змішати з жиром в формі, покласти назад курку і за допомогою столової ложки полити курку отриманим соусом. Після цього форму можна знову відправити в духовку і готувати ще півгодини, періодично поливаючи все тим же соком (приблизно кожні 10 хвилин). Різдвяна курочка прикрасить ваше новорічне меню і додасть святковий шарм на столі.



Рецепт №2 головної страви в новорічному меню 2020



«Минтай в йогурті»

Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню

На полицях радянських магазинів багато чого не було. А ось що було завжди, так це минтай. Особливою популярністю ця риба не користувалася, хоча навіть з неї можна було приготувати прекрасне новорічне блюдо. Для такого «гарячого» треба підготувати:

  • минтай філе - 500 г;
  • сметана - 100 г;
  • натуральний йогурт - 100 г;
  • сік лимон - від половини фрукта;
  • вершкове масло - для промазки форми;
  • сіль, перець, кріп - за смаком.

Рибу сполоснути, обсушити паперовим рушником і замаринувати в суміші лимонного соку, перцю і солі. Тримати рибу в маринаді потрібно півгодини. Потім форму для запікання змастити маслом і викласти в неї рибу. Зверху покласти кілька шматочків вершкового масла і відправити в розігріту до 200 ° C духовку. Час термічної обробки - 20 хвилин. За цей час потрібно змішати сметану з йогуртом і дрібно порубаним кропом. Отриманим соусом полити запечену рибу і потримати в духовці ще з чверть години. Подавати на новорічний стіл в порційних святкових тарілках.



Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню



Салати для новорічного меню 2020 року

Важко уявити собі радянське застілля без «тазики» з салатом Олів'є. Не варто вдаватися в історію цієї холодної закуски, оскільки всі про неї вже достатньо обізнані. А ось приготувати трохи вдосконалений салат Олів'є дуже навіть можна.



Рецепт новорічного салату №1 меню 2020



«Олів'є з сиром»
Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню

Салат Олів'є з сиром, мабуть, найпростіша модифікація всім відомої закуски. Для його приготування треба підкупити:

  • шинка - 200 г;
  • варену картоплю - 3 шт.
  • свіжий огірок - 2 шт. (Невеликі);
  • варена морквина - 1 шт.;
  • варені яйця - 5 штук.;
  • сир твердий - 150 г;
  • зелений горошок консервований - 200 г;
  • майонез - 150 г;
  • зелена цибуля, кріп, перець і сіль - по смаку.

Очищені яйця і сир натерти на самій великій тертці. Варені овочі і огірки порізати кубиками. Так само подрібнити шинку. Зелень дрібно порубати. Горошок викласти в друшляк і дати стекти рідини.

Всі інгредієнти перемішати, посолити, присмачити перцем і заправити майонезом. Готовому новорічного салату дати постояти пару годин в холодильнику і можна нести до столу.



Рецепт новорічного салату №2 меню 2020



«Олів'є з лососем»
Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню

Зовсім нестандартна варіація Олів'є сподобається любителям риби. Справа в тому, що в її склад входять:

    • слабосоленої лосось с /с - 200 г;
    • картопля - 3 шт.
    • морквина - 1 шт.;
    • варені яйця - 1 шт.;
    • свіжий огірок - 2 шт. (Невеликі);
    • зелений горошок консервований - 100 г;
    • майонез - 100 г;
    • аджика - 1-2 чайні ложки.

Сиру очищену картоплю нарізати кубиками і зварити, після чого відкинути на друшляк і дати обтечь. Очищену моркву запекти у фользі, остудити, порізати кубиками і змішати з картоплею. Всі інші інгредієнти теж не крупно порізати і змішати з овочами. Туди ж додати горошок і все перемішати. Заправити новорічний салат сумішшю майонезу і аджики.

Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню




Новорічний гарнір в меню 2020 року



Рецепт гарніру в новорічному меню 2020



«Картопля Віяло»
Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню

Стандартним гарніром до новорічної курці завжди вважалася картопля, стовчена в апетитне пюре. У 2020 році не варто далеко відходити від традицій. Однак цікавіше буде подати до столу не пюре, а печену картоплю Віяло. Для цієї страви знадобляться:

  • картопля - 5-10 шт .;
  • сир - 30-60 г;
  • рослинне масло - 2-4 столових ложки;
  • суміш Хмелі-сунелі - половинка або ціла чайна ложка.

Картоплю промити і обсушити. Чи не очищаючи зробити на кожній надрізи, які не дорізаючи до кінця 05-07 см. Відстань між надрізами потрібно робити таке ж. Кожен коренеплід загорнути у фольгу і запекти в протягом 40 хвилин при температурі 180 ° C. Потім картопля розгорнути і в кожен розріз покласти тонку пластинку сиру, укласти коренеплоди на деко, посипати спеціями і полити олією. Деко поставити в духовку і потримати там хвилин 10. Викласти на блюдо і поставити на святковий новорічний стіл. Звичайна картопля стане прикрасою вашого новорічного меню, варто лише приготувати його оригінальним чином.

Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню


Десерти та напої в новорічному меню

Практика показує, що до десертів новорічне застілля доходить рідко. Але вже якщо таких дуже хочеться, то доречно буде подати просте морозиво, полите смородиновим варенням або посипане тертим шоколадом. Дуже традиційно і неймовірно смачно для новорічного меню на святковий стіл.



Напій до новорічного столу 2020
Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню

Про напоях занадто замислюватися теж не варто. Звичайно ж, на столі обов'язково має бути шампанське, а для дітей і непитущих - лимонад або домашній компот. Що стосується більш дорослих напоїв, то тут самим традиційним варіантом є вода з суфіксом «до». Однак треба пам'ятати, що Щур міцний алкоголь не любить. Але її можна і перехитрити, наприклад: вжити коктейль.

Відмінним варіантом може стати шот у вигляді горілки, налитої з ножа або ложці поверх томатного соку. До речі, не варто плутати даний варіант вживання сорокаградусного напою зі знаменитою Кривавої Мері. Класичний коктейль складається з:

  • горілки - 45 мл;
  • томатного соку - 90 мл;
  • лимонного фрешу - 15 мл;
  • соусу Ворчестер - 2-3 чайні ложки;
  • соус Табаско, солі, чорний мелений перець - за смаком.

Всі інгредієнти перемішуються і тільки після цього подаються до столу. Однак щоб рік пройшов добре, зловживати подібними напоями, навіть в розведеному вигляді, не варто. На новорічний стіл подавати в порційних стаканчиках, можна прикрасити стеблом селери, здивувавши гостей.



Відео «Новорічне меню від Юлії Висоцької»
Новорічний стіл 2020 року які страви повинні бути в меню
  • Сьогодні
  • Популярне
  • Читають