C новым годом 2018
 
  • 10:41 – Модні купальники 2020 
  • 15:56 – Як прикрасити ялинку на Новий рік 2020 кращі 100 прикладів фото 
  • 15:55 – У чому зустрічати рік Пацюка 2020: модний образ, фото, варіанти 
  • 15:51 – Улюблені кольори Металевого Щура 2020 

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти

Святковий стіл без салатів навряд чи можна назвати святковим. А вже новорічний стіл без салатник з смачними закусками взагалі уявити складно. І жодна, навіть вишукане гаряче блюдо, не замінить Олів'є, Мімозу, Оселедець під шубою і інші холодні закуски. Що ж можна приготувати 31 грудня року, що минає, щоб уже в 2020 порадувати всіх новенькими, простенькими, але в той же час такими смачненьким салатами?

По-перше, готувати треба те, що люблять рідні і близькі. Адже все-таки стіл готується, в основному, для них. По-друге, слідуючи вже вкоріненою традицією, треба гарненько пригостити і, звичайно ж, догодити символу майбутнього року за східним календарем. І в даному випадку господаркам несказанно повезло. Щур їсть абсолютно все, а значить, і обмежень в наборі продуктів практично немає. Виняток становить хіба що капуста. До всього іншого господиня року відноситься цілком лояльно.

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Класичні новорічні салати для зустрічі 2020 року

Вже майже сто років в нашій країні основними новорічними закусками є Олів'є і Оселедець під шубою. Ставитися до цих двох новорічним салатів можна по-різному. Хтось вважає їх банальними, хтось обридлими, але, незважаючи на це, тисячі господинь ввечері 31 грудня готують саме ці страви, одним оком поглядаючи на екран телевізора, де йде «Іронія долі».

Однак час не стоїть на місці і навіть найстаріші рецепти мають властивість оновлюватися, доповнюватися і модернізуватися. Ось і класичні Олів'є і Оселедець можна приготувати зовсім не так як готували їх наші бабусі.

Новорічний Олів'є від шеф-кухаря до 2020 року

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Цей варіант олів'є не так вже й сильно відрізняється від класичного. Всього лише пара штрихів і старий новорічний салат заграє новими смаками. Для такого Олів'є треба взяти:

  • варена куряча грудка - 100 г;
  • варена картопля - 4-5 шт .;
  • варені яйця - 5-6 шт .;
  • свіжі і мариновані огірки - 100 і 50 г відповідно;
  • помідори-чері і звичайні - 50 і 100 гсоответственно;
  • майонез - 80-100 г;
  • сіль, кріп і петрушка - за смаком.

У варених яєць відокремити жовтки і білки. Для цього новорічного салату знадобляться тільки білки, а жовтки можна залишити для приготування або прикраси іншої страви. М'ясо, картоплю, огірки (обидва види) і звичайні помідори порізати кубиками зі стороною близько 7 мм. Яєчні білки крупно покришити ножем. Помідори-чері теж порізати, але на четвертинки і в окрему миску.

Всі продукти, крім помідорів-чері змішати у великій мисці, посолити і заправити майонезом. Отриманий новорічний салат викласти акуратно на плоску тарілку, надавши циліндричну форму. Зробити це буде простіше, якщо на кухні є спеціальне салатну кільце. Верх салату прикрасити четвертинками помідорів-чері і листочками петрушки.



Оселедець під шубою на новий рік 2020

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Для приготування цієї страви теж потрібно салатну кільце. Можна обійтися і без нього, використовуючи прозору форму, але в цьому випадку новорічний салат краще виносити на стіл, не виймаючи з ємності. А підготувати для незвичайної оселедця під шубою потрібно стандартні продукти:

  • оселедець слабосолона - 300-400 г (1 тушка);
  • варена буряк - 4-5 коренеплодів середнього розміру (приблизно 700-750 г);
  • варена морквина - 3-4 коренеплоду;
  • варену картоплю - 4-5 шт .;
  • яйця - 3 шт.;
  • цибуля - 1 головка;
  • плавлений сир , Який можна намазувати (Бурштин і т.д.) - 200 г;
  • желатин - 25 г;
  • оцет - 1 столова ложка;
  • цукор - 1 чайна ложка;
  • сіль, перець і майонез - за смаком.

Цибулю дрібно покришити і замаринувати. В якості маринаду використовувати суміш оцту і цукру з водою. Тримати цибулю в маринаді треба хвилин 15 а за цей час можна почистити рибу, видалити кісточки і дрібно її порізати. В окремі мисочки потерти на шатківниці: картопля, яйця і моркву. Майонез змішати з чвертю кількості сиру (приблизно 50 г).

Дно і бортики салатного кільця змастити маслом і нижнім шаром покласти тертий картопля. Цей шар промазати соусом. Слідом покласти цибулю, а потім оселедець. Потім слідують яйця, які треба змастити сирно-майонезній заправкою. Останнім шаром покласти моркву, яку слід посолити і поперчити. Заготівлю салату прибрати в холодильник.

Підготувати желатин згідно з інструкцією на упаковці. Буряк крупно порізати, покласти в чашу блендера, посолити і перетворити в пюре. Потім покласти туди ж залишилися 150 г сиру і змішати все до однорідної маси. Залишилося додати в суміш желатин і знову перемішати.

З холодильника дістати заготовку салату, акуратно вилити на морквяний шар бурякову масу, і знову відправити майже готовий салат в холодильник. Тримати його там треба не менше 2 годин. Після закінчення цього часу акуратно зняти кільце і можна нести нестандартну оселедець під шубою на стіл.



Новорічні салати для зустрічі 2020 року з яловичиною

Символ 2020 року - Щур - м'ясо любить. І їй дуже сподобається, якщо на столі будуть закуски з різних його сортів. Тому салати з яловичиною будуть в новорічну ніч дуже до місця.



Новорічний салат до 2020 року Різдвяний вінок

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Закуски у вигляді різдвяних вінків прийшли до нас з Європи. Там подібна прикраса, правда, їстівним не є. Віночки з гілочок ялини просто встановлюються на стіл. Але ми хоч і європейці, але досить прагматичні, і стіл прикрашаємо виключно смачними різдвяними вінками, які складаються з:

  • яловичина відварна - 250 г;
  • варена картопля - 2-3 шт .;
  • ріпчаста цибуля - 1 головка;
  • мариновані огірки - 2 шт;
  • яйця варені - 2 шт.;
  • кріп - 1 пучок;
  • оцет - 1 столова ложка;
  • цукор - 1 чайна ложка;
  • майонез, сіль і перець - за смаком.

Цибулю порізати тонкими полуколечкамі або на четвертинки кілець. Щоб салат був ніжніше підготовлений продукт краще замаринувати. Для цього треба додати в миску з цибулею оцет, цукор і воду, так щоб вона повністю покрила порізаний продукт. Через 15 хвилин цибулю можна відкинути на друшляк, щоб весь маринад стек. Картоплю потерти на шатківниці, яйця - на самій дрібній тертці, м'ясо і огірки порізати невеликими кубиками.

На плоске блюдо поставити склянку і викласти навколо нього картоплю. Цьому шару треба надати круглу форму, трохи присолити і змастити майонезом. Зверху покласти шар м'яса, який теж слід промазати соусом. Потім підуть цибулю, огірки та майонезна промазка. Останній шар - яйця. Їх теж треба змастити соусом, а потім укласти гілочки кропу. Прикрасити вийшов вінок можна чим завгодно: зернятками кукурудзи і граната, смужками жовтого і червоного солодкого перцю, половинками помідорів-чері, зірочками або кульками, вирізаними з шматочків сиру.



Новорічний салат до 2020 року Різдвяний вінок - 2

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Любителі грибних салатів оцінять модифікацію попереднього салату, в якому немає картоплі, зате є гриби (300 г). Зрозуміло, гриби треба підготувати. Для цього цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити до прозорості на вершковому маслі.

Після цього додати в сковороду порізані тонкими пластинками гриби, посолити, поперчити і смажити до готовності.

Суміші дати охолонути і можна приступати до складання салату.

Послідовність шарів в цій закусці така: гриби з цибулею, огірки, м'ясо, яйця. Кожен шар промащується майонезом. Ну а прикрашається салат так само, як і попередній.



Новорічні салати для зустрічі 2020 року з свининою

2019 рік проходить, а значить догоджати Жовтої Свині більше не потрібно. Звідси висновок: на святковому застіллі 2020 цілком допустимо присутність свинини, в тому числі і в салатах. Відразу порада: варити свинину найкраще заздалегідь. У каструльку разом з м'ясом треба покласти головку цибулі, Целікова морквину, запашний перець, лаврушку і сіль.



Салат Купецький

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Відмінною альтернативою Олів'є може стати салат зі свининою під назвою Купецький. Готується він просто і вимагає наявності наступних продуктів:

  • варена нежирна свинина - 200 г;
  • морквина - 2 коренеплоду;
  • зелений горошок (консерви) - 180-200 г;
  • ріпчаста цибуля - 2 головки;
  • оцет і цукор - по 2 столових ложки;
  • вода - 100 мл;
  • рослинне масло - 2 столові ложки;
  • сіль, перець і майонез - за смаком.

Морквину нашаткувати, обсмажити на олії до готовності і остудити. Лук замаринувати в суміші гарячої води, оцту і цукру. Час підготовки продукту - 15 хвилин. М'ясо порізати тонкою соломкою. Підготовлені продукти змішати, додати зелений горошок, посипати сіллю, перцем, заправити майонезом і перемішати.



Салат з сиром і свининою
Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Як правило, сир у салати додають в тертому вигляді, але цей виняток. У підсумку виходить дуже незвичайна закуска, для якої потрібно підготувати:

  • варена нежирна свинина - 200 г;
  • помідори-чері - 15 плодів;
  • варені яйця перепелині - 10 шт.;
  • сир - 100 г;
  • сіль, перець і майонез - за смаком.

М'ясо і сир порізати тонкою соломкою. Яйця і помідори порізати навпіл. Продукти змішати в салатник, посолити і заправити соусом.



Новорічні салати для зустрічі 2020 року з куркою

Чудові салатики можна приготувати, маючи в наявності курячу грудку. Такі салати вважаються більш легкими, ніж м'ясні, але в той же час досить ситними.



Варіації на тему салату Снігові замети

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Досить простий і дуже смачний новорічний салат Снігові замети стане чудовою прикрасою новорічного столу. Підготувати для цієї закуски треба такі інгредієнти:

  • копчена або відварна куряча грудка - 250 г;
  • варена картопля - 200 г;
  • варена морквина - 100-150 г;
  • варені яйця - 5 штук.;
  • свіжий огірок - 150-200 г;
  • сир - 100 г;
  • біла консервована квасоля - 100 г;
  • зубчики часнику - 2 шт.;
  • майонез - 150-200 г.
  • кріп і сіль - за смаком.

Спочатку треба приготувати заправку. Для цього в чаші блендера перемолоти в пюре квасоля і часник, додати до отриманої маси майонез і дрібно порубаний кріп. Отриманий соус відправити в холодильник, щоб трохи настоявся.

Яйця розрізати навпіл і одяглися білки від жовтків. Жовтки розтерти, злегка присолити, додати трохи заправного соусу і перемішати. Отриманою сумішшю заповнити порожнини чотирьох половинок яєць. Решта білки потерти на тертці з середніми зубчиками. При бажанні, жовткова масу, яка залишилася після фарширування, можна змішати з заправним соусом.

На плоске блюдо, утримуючи тертку навісу, нашаткувати картоплю. Утрамбовувати цей шар не треба, ніж проховей він буде, тим краще. Картоплю присолити і акуратно нанести на нього шар соусу. Потім також натерти моркву, знову ж посолити і промазати заправкою. Тепер прийшла черга нарізаного маленькими кубиками курячого м'яса і знову соус.

Огірки натерти на шатківниці в миску, віджати зайвий сік і викласти на самий верх. Цей шар теж присолити, а поверх нанести заправку. На самий верх викласти половинки фаршированих яєць і обсипати їх тертими білками. Останній штрих - тертий сир. Терти його треба на самій дрібній терочке, тримаючи інструмент навісу.

Сніговим заметах дати постояти в холодильнику 15-2 години і відправляти на стіл для зустрічі Нового року.



Новорічний салат з курячою печінкою

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Святковий новорічний салат можна приготувати не тільки з курячої грудки. Відмінну закуску можна зробити з курячої печінки. Для такого салату потрібно:

  • куряча печінка свіжа - 100-150 г;
  • варена картопля - 3 шт.;
  • варена морквина - 2 шт.;
  • варені яйця - 3 шт.;
  • помідори - 1-2 шт .;
  • цибуля - 1 невелика головка;
  • майонез, сіль і перець - за смаком.

Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії до золотистого. Покласти в сковороду печінку, посолити і поперчити, після чого обсмажити до готовності (близько 10 хвилин). Отриману суміш викласти в миску і розім'яти виделкою.

Картоплю, моркву, яєчні білки і жовтки потерти в окремі мисочки. Картоплю потрібно шинкувати на середній тертці, а решту продуктів на найдрібнішої. Помідори нарізати невеликими кубиками.

На плоску тарілку викласти шар картоплі, посолити і змастити майонезом. Потім шар помідорів. Їх теж слід посолити і промазати соусом. Потім викладається печінку з цибулею і засипається жовтками, які слід промазати майонезом. Наступний шар - морква і знову майонез. Обсипати новорічний салат яєчними білками і прикрасити за бажанням. Перед подачею до столу страви треба настоятися в холодильнику години 2-3.



Новорічні салати для зустрічі 2020 року з рибою і морепродуктами

Неймовірно смачні салати на новий рік можна приготувати і з риби. Найпростіший варіант - Мімоза. Цю закуску роблять, викладаючи шарами і промащуючи майонезом рибні консерви, порізаний дрібно-дрібно цибулю, варений рис і натерті яєчні білки. Прикрашається новорічний салат тертими жовтками. Звідси, до речі, і його назва. Однак можна придумати і щось цікавіше. Особливо якщо в якості інгредієнтів виступають ще й морепродукти.



Царський салат на Новий рік 2020

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Це дуже ситний салат з червоною рибою і морепродуктами. В принципі, для його приготування підійде будь-яка червона риба, але оптимальним варіантом стане сьомга або форель. А взагалі для даної закуски будуть потрібні:

  • червона риба слабосолона - 150 г;
  • кальмари консервовані - 100 г;
  • крабове м'ясо - 200 г;
  • варена картопля - 200-250 г;
  • варена морквина - 150-200 г;
  • варені яйця - 3 шт.;
  • свіжі огірки - 200-250 г;
  • сир - 200 г;
  • цибуля (краще червоний) - 1 головка;
  • сіль і майонез за смаком.

Цибулю порізати півкільцями або половинками півкілець і промаринувати 10 хвилин в суміші води (150 мл), оцту (1 столова ложка), цукру і солі (по 1 чайній ложці). Яйця і філе риби порізати кубиками, кальмарів - соломкою, овочі натерти на крупній шатківниці, сир - на дрібній тертці. Всі продукти подрібнюються в окремий посуд.

Досить глибоку миску злегка змочити водою, застелити харчовою плівкою і приступить до збірки новорічного салату. Шари викладаються в такій послідовності:

  • кальмари + майонез;
  • морквина, яку треба присолити + майонез;
  • червона риба, яйця + майонез;
  • огірки, цибуля + майонез;
  • крабові палички, сир + майонез;
  • картопля + майонез.

Миску з новорічним салатом прибрати в холодильник не менше ніж на 3 години. Потім її слід вийняти з холодильної шафи, накрити плоскою тарілкою і перевернути. Залишилося зняти харчову плівку і прикрасити салат. Як «оздоблювального матеріалу» відмінно виступлять такі продукти, як варені креветки, червона і чорна ікра (підійде і білкова), а також свіжа зелень.



Новорічний салат з крабовими паличками і креветками

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Чудовий новорічний салатик з ніжним смаком виходить, якщо приготувати його з пари видів морепродуктів. Щоб порадувати їм рідних і близьких потрібно в продуктовий список для закупівель до Нового року включити:

  • крабові палички - 350-400 г;
  • очищені креветки - 400 г;
  • варені яйця - 4 шт.;
  • свіжі огірки - 350-400 г;
  • сир - 150 г;
  • масло рослинне - 2 столові ложки;
  • майонез - 150-200 г.

М'ясо креветок обсмажити в розігрітій олії близько 2 хвилин. Коли вони охолонуть, порізати на шматочки. Кілька штук можна залишити для прикраси салату. Крабові палички, яйця і огірки не крупно порізати. Сир натерти на шатківниці.

Збирати новорічний салат треба шарами: крабове м'ясо, половина порізаних огірків, яйця, що залишилися огірки, креветки, сир. Кожен шар, крім сирного, слід промазати майонезом. Салату треба дати постояти в прохолоді пару годин, а потім подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню і креветками.



Трохи про оформлення новорічного салату

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти


Для того щоб стіл виглядав ще більш новорічним, будь салатик можна святково прикрасити. Способів оформлення можна придумати скільки завгодно. Найпростіший варіант вже описаний в рецепті новорічного салату Снігові замети.

Крім цього можна викласти салат у вигляді ялинки або символу року. Поверхня новорічного салату можна прикрасити свічками з згорнутих в рулетики шматочків шинки, полум'я яких вирізано з шматочка солодкого перцю або вареної моркви.

Салат можна прикрасити і об'ємними фігурками. Кульки можна зробити з суміші плавленого сиру, дрібно порубаних крабових паличок і невеликої кількості майонезу. «Розфарбувати» їстівні іграшки можна обваляти їх в подрібненої зелені або меленої паприці. Ну, а зробивши кульки різного розміру можна побудувати невеликих снеговичков. Очки їм можна зробити з горошків перцю, а ніс і відро на голову - з вареної моркви.

Загалом, фантазія тут практично нічим не обмежується. Так що приємного і смачного Нового року!



Відео «Салат новорічний!

Новорічні салати 2020. Рецепти на Новий рік. Фоторецепти
  • Сьогодні
  • Популярне
  • Читають