C новым годом 2018
 
  • 10:41 – Модні купальники 2020 
  • 15:56 – Як прикрасити ялинку на Новий рік 2020 кращі 100 прикладів фото 
  • 15:55 – У чому зустрічати рік Пацюка 2020: модний образ, фото, варіанти 
  • 15:51 – Улюблені кольори Металевого Щура 2020 

Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

Ну що, все вже доїли цей обридлий Олів'є і впоралися з Оселедцем під шубою? Думаю можна і до Різдва почати потихеньку продумувати стіл, хоча який там потихеньку, вже п'яте число як-ніяк, саме час маринувати святкових качок і піч ароматні кекси та здобні пироги. А якщо качка або рум'яна курочка красувалася у вас на столі Новий рік, то в якості головної страви на Різдво відмінно підійде соковитий м'ясний рулет.
Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

Різдво вважається одним з найбільших православних свят в усьому світі. У Росії відзначається Різдво Христове 7 січня, цей день завершує сорокаденний піст. Напередодні, у Святвечір, прийнято збиратися всією сім'єю за столом, заставленим дванадцятьма пісними стравами. Ця трапеза носить назву багатої вечері, кожне блюдо на різдвяному столі має сакральне значення.
Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

Отже:
Що повинно бути на столі в Різдвяну ніч. До вечері в цей день:
  • їсти нічого не можна, тільки пити воду;

  • приступають до трапези, коли з'являється перша зірка.

  • На святковому столі в святий вечір має бути 12 пісних страв-за кількістю апостолів, головними блюдами є:
  • сочиво (кутя);

  • узвар.

  • Коротке традиційне меню:

  • сочиво;

  • узвар;

  • щі з квасолею або сочевицею;

  • страви з картоплі;

  • каша (гречана, ячна або пшоняна);

  • капуста в будь-якому вигляді (квашена, тушкована, маринована);

  • яблука мочені;

  • голубці з рисом і грибами;

  • гриби в будь-якому вигляді (пісного приготування);

  • вареники з картоплею;

  • вінегрет.

  • Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Сьомого січня піст закінчується, на столі з'являються страви з м'яса і птиці – холодець, шинка, м'ясна ковбаса, запечена свинина, гуска або качка з яблуками, м'ясо з кислою капустою та інше. Також у різдвяне меню включали молочні страви – каші на молоці – каша з гарбузом, рисова каша з яблуками або молочну локшину. На десерт подають імбирне печиво, печені з медом, запечені яблука, медові пряники і печиво, пироги та вареники з солодкими начинками, різдвяний кекс. З любов'ю приготовані страви і красива сервіровка різдвяного столу — запорука багатого врожаю, добробуту і благополуччя в будинку. Нехай 2020 рік принесе в кожен дім здоров'я, любов і процвітання!
    Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Рецепти смачних, вишуканих різдвяних гарячих м'ясних страв 2020 року Щури


    Різдво — сімейне свято, за столом збираються всі самі близькі. Що приготувати? Звичайно, ростбіф або брискет — це ідеальний варіант для великої компанії. Або, приміром, реберця, запечені в червоному вині. Якщо компанія буде не такий великий — посмажте фланк або зігрійте всіх супом з Рибаем і печерицями. Якщо на столі мармурова яловичина Праймбиф — в будь-якому вийде смачно, яку б страву ви не вибрали. Можна приготувати яловичину в найніжнішу горщиках.
    Інгредієнти:
  • Яловичина 400 гр.

  • Для маринаду (2 зубчики часнику, цибуля 1 шт, сіль, перець, майонез).

  • Картопля 4 шт.

  • Червоний цибуля 1 шт.

  • Морква 1 шт.

  • Болгарський перець 1 жовтий і 1 червоний.

  • Помідор 2 шт.

  • Сіль, перець за смаком.

  • Для соусу (2ст ложки томатної пасти, 1 ст ложка сметани, склянка води, сіль, перець).

  • Приготування:
  • Мяско замаринувала 6 січня пізно ввечері (посолила, поперчила, часник пропустила через часникодавку, лук нарізала півкільцями і все перемішала), накрила кришкою і прибрала в холодильник.

  • Увечері 7 грудня дістала.

  • Овочі чистимо, ріжемо кубиками, перемішуємо, солимо, перчимо і викладаємо в горщики. Зверху кладемо м'ясо.

  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Далі дістаємо і в кожен горщик заливаємо трохи соусу (томатна паста, сметана, сіль, перець, вода) і ще раз в духовку на 30 хвилин. Перед подачею посипаємо дрібно нарізаним кропом.

  • Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Різдвяне меню 2020 новинки рецептів просто і смачно фото


    Різдво — одне із самих чарівних і улюблених свят з дитинства! Сьогодні вітаємо всіх католиків! Хай Радість, добро і щастя наповнюють ваші серця, нехай любов і віра будуть провідними зірками на дорозі життя! А ми, в свою чергу, на честь свята, поговоримо про святковому столі і королеві вечора — курочці. Будь то курочка, качка або будь-яке інше м'ясо, на його основі будується подача головного гарячого.
    Копчена курка в пряному соусі з йогурту виходить дуже соковитим, має приємний золотистий колір і пікантний смак — якщо прямо зараз ви гадаєте, чим побалувати гостей, цей рецепт — на допомогу!
    Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Необхідні інгредієнти:
  • курка — 18 кг;

  • часник — 2 зубчики;

  • лимон — 1/2 шт.;

  • сіль — 2 ч. л.;

  • копчена паприка — 2 ч. л.;

  • оливкова олія — 3 ст. л.;

  • йогурт «Залеський фермер» — 250 мл;

  • гвоздика — 1 ч. л.;

  • кайенский перець — 1/2 ч. л.;

  • перець чилі — 1/4 ч. л.

  • петрушка.

  • Покрокове приготування:
  • Промиваємо птицю під водою.

  • У підготовленій для маринаду мисці змішуємо сік половини лимона, часник, чайну ложку солі, копчену паприку і оливкову олію. У посуд кладемо курку і поливаємо її приготовленим маринадом. Відправляємо нашу курку в холодильник для просочення маринадом на 1 годину.

  • Розігріваємо духовку до 200-220

  • Готуємо соус:

    у невелику миску виливаємо йогурт, висипаємо гвоздику, половину копченої паприки, кайенский перець і перець чилі.

  • Петрушку рубаємо на дошці, а потім висипаємо в загальну масу, додаємо чайну ложку лимонного соку. Солимо за смаком.

  • Після того, як курка промаринується, кладемо її на деко для запікання і відправляємо птицю в духовку на 30 хвилин.

  • Витягуємо з духовки курку і поливаємо її 3-4 столовими ложками йогуртового соусу. І ще раз відправляється курку назад в духовку, запікаємо ще 15 хвилин.

  • Як тільки птах придбає гарний рум'яний колір процес приготування можна вважати завершеним! Перед подачею на стіл страву полити йогуртовим соусом.

    Приємного апетиту!

  • Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Різдвяна кутя 2020 НОВІ шикарні і смачні РЕЦЕПТИ фото


    Необхідні інгредієнти:
  • 1 склянка пшениці (шліфованої),

  • 100 г маку,

  • 100 г горіхів,

  • 100 г родзинок,

  • мед — за смаком,

  • 1 ст. л. цукру,

  • 1 ч. л. солі,

  • вода.

  • Як готувати:
  • Промити пшеницю холодною водою, а потім відкинути на друшляк. Залити 2 ст. води, накрити кришкою і поставити на вогонь.

  • Через 10 хвилин після закипання додати сіль. Готову зварену пшеницю відкинути на друшляк, щоб стекла рідина що залишилася і залишити на 10 хвилин.

  • Мак залити водою (70 мл), поставити на маленький вогонь і тушкувати протягом 30 хвилин. Коли вода випарується, додати ще 05 ст. води (мак не повинен кипіти). Змішати з цукром і перетерти.

  • Горіхи порубати ножем і обсмажити на сухій сковороді.

  • Ізюм залити великою кількістю окропу.

  • Все змішати, додати мед. Прикрасити родзинками і горіхами.

  • Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Різдвяна індичка 2020 новий цікавий і смачний рецепт НОВИНКИ ФОТО


    Томлені гомілки індички з смаженими грушами рецепт з фото

    Свинина з ананасами, риба з апельсинами, індичка — з грушами. Легкий рецепт смачної страви!

    Нам знадобиться:
  • Гомілка індички – 1 шт.

  • Часник – 1 зубчик

  • Морква – 1 шт.

  • Розмарин — 1веточка

  • Груша — 1 шт.

  • Сіль

  • Чорний перець

  • Покрокове приготування:
  • Моркву і часник нарізати тонкими часточками і нашпигувати гомілку індички, посолити і поперчити.

  • Підготовлену гомілку змастити рослинним маслом і загорнути у фольгу разом з листочками розмарину.

  • Смажити індичку в грилі під кришкою 15 хвилин в зоні прямого спека, потім перекласти в зону непрямого спека і готувати ще 60 хвилин, перевертаючи час від часу. Потім зняти фольгу, змастити гомілку рослинною олією і готувати ще 10 хвилин на прямому спеці для надання рум'яної скоринки.

  • Грушу розрізати навпіл і смажити на грилі 15 хвилин.

    Приємного апетиту!

  • Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Журавлинний соус з бренді для індички на Різдво рецепт з фото


    Приготування соусу займає не більше півгодини, після чого треба дати соусу настоятися протягом кількох годин у холодильнику. Журавлинний соус може довго зберігатися в герметичному контейнері в морозилці, не втрачаючи своїх якостей.

    Для приготування журавлинного соусу необхідно:
  • 350 г свіжої або мороженої журавлини (розморожувати не треба)

  • 1 середній апельсин

  • цукор за смаком

  • трохи недорогого бренді або коньяку

  • 1/2 ч. л. тертої гвоздики або 10-15 паличок

  • 1/2 ч. л. натертого свіжого або сухого імбиру

  • Приготування:
  • Сполоснути журавлину і викласти її в емальовану каструльку, в якій буде готуватися соус.

  • На дрібній тертці натерти цедру апельсина і додати її в журавлину. Видавити сік з цього апельсина і теж додати журавлину (можна просто додати 100% апельсиновий сік).

  • Додати гвоздику, імбир.

  • Поставити журавлину варитися, після закипання збавити вогонь і повільно варити до тих пір, поки журавлина не розм'якшиться (5-10 хв).

  • Зняти каструльку з вогню і трохи розімнути журавлину виделкою.

  • Додати цукор за смаком і 1-2 столові ложки бренді або коньяку.

  • Після того, як соус охолоне, поставити його в холодильник на кілька годин. Можна приготувати соус за день-два до святкового застілля і тримати його в холодильнику.

  • Приємного апетиту!
    Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Різдвяні рецепти салатів 2020 самі смачні новинки ФОТО


    Салат з червоної квасолі та крабових паличок
    Інгредієнти:
  • крабові палички – 2 упаковки;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • червона квасоля – 2 банки;

  • кріп – пучок;

  • майонез;

  • сіль – за смаком.

  • Приготування:
    Відкриваємо банки з квасолею, зливаємо рідину, квасолю викладаємо в салатник. Болгарський перець миємо, вичищаємо плодоніжку, ріжемо кубиками, нарізаємо довільно крабові палички і кріп. Все змішуємо і заправляємо майонезом, додаємо сіль за смаком. Ставимо в холодильник на 2 – 3 години для охолодження та просочення.

    Приємного апетиту!
    Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Простий і смачний рецепт різдвяного холодцю з фото


    Я брала 2 невеликі свинячі рульки + грудка куряча+куряча спинка на 4 л води. Варю 3 години рульки без спецій і солі, потім додаю курку + спеції - горошок запашний і чорний, лавровий лист, часник, морква 2 штуки,сіль і варю ще 1 годину на повільному вогні, періодично знімаю піну. Холодець остигає ніч,потім розбираю,бульйон проціджую,а м'ясо відділяю від кістки,нарізаю і розбираю на волокна. Додаю за смаком часник, досаливаю,від зайвого жиру промакиваю серветкою.Розливаю по тарілках, судочки, прикрашаю морквою і зеленню. Застигне і можна подавати до столу.

    Приємного апетиту і святкового настрою!
    Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото

    Різдвяний кекс 2020 самий смачний і простий рецепт ФОТО


    Інгредієнти:
  • Борошно — 150 гр (у мене рисова)

  • Сир — 200 гр

  • Сухофрукти (чорнослив, родзинки, курага, інжир, фініки, журавлина) — 300 гр

  • Яйце — 2 шт

  • Олія рослинна/кокосове — 2 ч. л.

  • Розпушувач — 1 ч. л.

  • Сах. зам — 3 ч. л.

  • Ванілін — 1/2 ч. л.

  • Горішки — 100 гр

  • Цукрова пудра — на прикрасу зверху

  • Какао — 1 ст. ложка

  • Лимон/апельсин/мандарин — половинка

  • Прянощі: кориця, мускатний горіх — 1 ч. л.

  • Сухофрукти промити, залити ромом або міцним чаєм на ніч. Вранці перед приготуванням порізати на шматочки, додати в них м'якоть і цедру апельсина/лимона/мандарина. А горіхи перемолоти в блендері, так щоб залишилося трохи цілих.

  • Змішати сир із яйцем і сах. заступником вилочкою, потім блендером до однорідної маси. Борошно просіваємо, і акуратно всипаємо, перемішуючи.

  • Додаємо до маси кокосове масло, розпушувач, какао, ванілін, пряності і перемішати. У масу додаємо сухофрукти і 50 гр. горіхів, перемішуємо.

  • Розігріваємо духовку і змащуємо маслом форму, заливаємо масу в неї і відправляємо на 30-40 хвилин при 180 градусах.

    Всі! Дуже просто, правда? І прикрашаємо: посипаємо зверху рештою горішками і цукровою пудрою, можна ще покласти зверху палички кориці, засушені листочки м'яти і часточки апельсина.

    Приємного апетиту!

  • Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото



    Різдвяне меню на 2020 рік святкові рецепти з фото
    • Сьогодні
    • Популярне
    • Читають